22-10-2022

In het weekend van 10 en 11 juni 2023 zetten deelnemers uit Roermond en omstreken weer hun beste beentje voor tijdens Samen voor Hoop Roermond. Met deze vijfde editie viert het evenement, dat eerder bekend stond als SamenLoop voor Hoop, haar eerste lustrum. Wie zin heeft om deel te nemen aan het evenement kan zich vanaf 22 oktober 2022 inschrijven op de vernieuwde website.

Deelname is mogelijk op allerlei manieren: zo kun je met een team deelnemen aan de wandelestafette, kunnen kinderen deelnemen aan de KinderLoop en kunnen (voormalig) kankerpatiënten zich aanmelden als eregast van het evenement. Ook vrijwilligers die tijdens het evenement willen uithelpen en sponsoren en entertainers die een bijdrage willen leveren zijn van harte welkom. Aanmelden is mogelijk via samenvoorhoop.nl. Voorzitter Bart Lickfeld is verheugd dat het evenement na eerder uitstel vanwege de coronapandemie nu weer doorgang kan vinden. “De teams die zich eerder al zo enthousiast hebben gemeld, hebben nu weer een concreet vooruitzicht om naartoe te werken. We hebben ontzettend veel zin in onze lustrum-loop!”  

Over Samen voor Hoop  
Samen voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, waarbij deelnemers van alle leeftijden samen stilstaan bij de ziekte kanker en zich samen sterk maken om geld in te zamelen voor lokale doelen, zoals het Toon Hermans Huis, Kankeronderzoek Limburg en andere lokale projecten. Bij de Roermondse editie lopen de deelnemers in teamverband één etmaal rondes op de atletiekbaan van Sportpark de Wijher in Roermond. Samen voor Hoop symboliseert op deze manier de onophoudelijke strijd tegen kanker. Gedurende en voorafgaand aan het evenement organiseren de teams allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast wordt er op verschillende momenten stilgestaan bij kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Ook is er een KinderLoop, speciaal voor de jongere doelgroepen die helaas ook worden geconfronteerd met (de gevolgen van) kanker. Bijzondere aandacht is er tijdens het evenement voor (voormalig) kankerpatiënten; zij zijn de eregasten van het evenement. Kijk voor meer informatie op samenvoorhoop.nl