Samen maken we het verschil!

Contact

Over Samen voor Hoop

Op 10 en 11 juni 2023 kleurt Roermond paars. In dat weekend staat Sportpark de Wijher in Roermond in het teken van Samen voor Hoop: een etmaal durende wandelestafette, waarbij de deelnemers samen stilstaan bij kanker en samen in beweging komen om geld in te zamelen. De 24 uur durende wandelestafette staat symbool voor de onophoudelijke strijd tegen kanker.

Tijdens en voorafgaand aan het evenement organiseren de deelnemende teams allerlei originele en leuke activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengst is bestemd voor goede doelen die te maken hebben met deze ziekte, zoals het Toon Hermans Huis Roermond, Kankeronderzoekfonds Limburg en diverse lokale projecten. 

Eerbetoon 
Daarnaast zijn er bijzondere activiteiten als eerbetoon aan kankerpatiënten, die we 'eregasten' noemen, hun naasten en nabestaanden. De eregasten worden tijdens Samen voor Hoop in het zonnetje gezet.

Kinderloop  
Helaas krijgen ook jongere doelgroepen te maken met (de gevolgen) van kanker. Omdat opa, oma, papa, mama, een broertje of zusje of zijzelf ziek worden. Daarom is er ook speciale aandacht voor kinderen en tieners in de vorm van een KinderLoop. 

 

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte!